Winchler’s bønneboller med et strejf af kanel
Jeg har, desværre, en kærlighed til brød og det er ikke godt for min sundhed, min mave eller min vægt, så jeg er altid på udkig efter at tilfredsstille den kærlighed uden at gå for meget på kompromis med de andre ting. Og vejen frem er jo altid BØNNER 🙂
Nu har jeg bagt mine bønneboller et par gange og jeg er meget glad for dem, så denne gang blev det tid til at lave en opskrift.
Ingredienser:
3 dl lunkent vand
25 gram gær
100 gram solsikkefrø eller græskarkerner
20 gram hirseflager (kan udelades)
20 gram knust hørfrø
1 ds/pk butterbeans
2 tsk kanel
100 gram fuldkornsmel
ca. 200 gram hvedemel
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lunkne vand
Tilsæt kerner, frø og flager til vandet
Blend bønnerne helt fri for klumper
Rør bønnemosen godt ud i vandet
Tilsæt kanel
Bland først fuldkornsmel, dernæst hvedemel i den våde masse med en pisker med dejkroge
Tilsæt hvedemel til den er tør nok til at tage op og ælte færdig
Sæt dejen overdækket til hævning et lunt sted i 45 min
Form 14-15 boller og dæk dem over
Lad dem hæve yderligere 15 min
Smør bollerne med soyafløde eller plantemælk og drys med havregryn
Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 min.
Ingen kommentarer endnu