Kødfri-sovs
Jeg leger lidt med en kødfri-sovs.
Det skal være en sovs som er en basis kødfri-sovs, som kan bruges alle steder hvor man normalt ville bruge en kødsovs.
I dag blev det på en kartoffelmos af almindelige og søde kartofler. Jeg spiser dog helst ikke kartofler pga deres høje indhold af kulhydrat, samt den høje GI.
Næste gang tænker jeg at jeg vil prøve at lave en shepard pie, bare med blomkålsmos i stedet for kartofler.
Kødfri-sovsen skal dog stadig justeres, den blev lidt vandet af peberfrugten i dag, så det skal jeg lige justere.
Den er super god og super sund, du finder opskriften herunder.
til 2 personer
Champignon – 200 gram
Løg – 1 lille
Rød peberfrugt – 100 gram
Gulerod – 100 gram
Hakkede tomater – ½ dåse
Valnødder – 30 gram
Vand – efter behov
Evt. kulør
Hak champignon og løg meget småt, samme størrelse som når man hakker mander.
Steg hakket champignon og løg uden fedtstof under stærk varme. Det må gerne branke en lille smule.
Kør peberfrugten gennem en minihakker og pres væden fra.
Kør gulerod gennem en minihakker.
Tilsæt hakket peberfrugt og gulerod til ingredienserne på panden og steg det hårdt, men ikke for hårdt, det må ikke smage brændt.
Tilsæt 1 dåse hakkede tomater og valnødder.
Tilsæt vand til ønsket konsistens og tilsæt evt. kulør.
Tilsæt alle ønskede krydderier og lad simre i 10 min.
Indhold pr. person:
Kcal – 218
Fedt – 10 gram
Kulhdrat – 23,2 gram
Protein – 9,2 gram
Man kan jo lege med den for at få noget op eller ned.
Jeg vil prøve at erstatte valnødder med edamame bønner for, at få kcal ned og protein op.
Skal jeg bruge det i en ovnret, som fx lasagne, tænker jeg at tilsætte hytteost, igen for at få protein op.
Mulighederne er uendelige.
Ingen kommentarer endnu