Vegansk påskefrokost - helt uden tradition

Nyfortolket Winchler’s æblekage

Virkelig lækker portionsanrettet kage til gæster, eller total forkælelse til kaffen.
Alle ingredienser laves på forhånd og sættes i bøtter på køl, mens kaffen brygger kan du samle kagen og så er den klar til servering.
Alt bør laves mindst 2-3 timer før servering, gerne aftenen før.
Hvor stor en portion det bliver styrer du med størrelsen på skålen.

Kagen er selvfølgelig vegansk og er en nyfortolket æblekage i en mandelskål.

Ingredienser til 4 personer:

Mandelskål:
50 gram plantesmør
50 gram mandler
50 gram sirup
50 gram rørsukker
1 dl hvedemel

Hindbærmousse:
125 gram hindbær fra frost
2 spsk rørsukker
2 tsk agar agar*
50 gram soyafløde piskbar

Æblekage:
1 glas usødet æblemos
250 gram æblekagerasp

Flødeskum:
150 gram soyafløde piskbar

Mandelskål:

Kør mandlerne gennem en kværn eller blender til næsten fint mel.
Bland smør, mandler, sirup og sukker sammen til en blød dej og tilsæt hvedemel lidt efter lidt.
Læg bagepapir på en bradepande og klip det ud i 4 lige store dele.
Form 4 lige store kugler af dejen og læg en på hver del bagepapir. Flad dem godt ud så de er cirka 1½ cm tykke.
Bag dem i ovnen på 180 grader varmluft i cirka 12 minutter, til de er helt gyldne.
Tag dem ud og vip dem over bunden af en passende størrelse skål til dine kager. Brug bagepapiret til at løfte dem og vippe dem over med, så går de ikke i stykker.
De skal herefter stå og køle helt ned før du rører dem.

Hindbærmousse:

Varm dine frosne hindbær op til de er helt optøet og lune.
Blend hindbærmassen og læg den glatte masse tilbage i gryden.
Tilsæt sukker og agar agar og kog det op.
Stil det til side til afkøling i 15 min.
Pisk alle 200 gram soyafløde og tilsæt en fjerdedel til hindbærmassen.
Sørg for det er fordelt jævnt så den lyserøde farve er ens.
Sæt moussen på køl.

Æblekage:

Læg skiftevis et lag æblemos og et lag æblekagerasp i en bøtte.
Dette gøres for at få både opblødt og sprødt rasp til kagen.
Sæt det på køl.

Anret din kage:

Tag dine fine skåle og læg 1 cm hindbærmousse i bunden.
Det kan sagtens være du har for meget mousse, da det afhænger af hvor spids eller flade du har lavet dine skåle.
Læg derefter æblekage helt til toppen af skålen.
Top din kage med flødeskum.

Server 🙂

*Agar agar er en tang der anvendes i stedet for husblas. Den købes i helsekost butikker og er ret dyr at indkøbe. Dog anvendes der meget lidt, så den rækker langt.

På disse billeder har jeg brugt denne form til at danne skålene

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk påskefrokost - helt uden tradition