Vegansk hverdagsmad – Grøntsagsboller i karrysovs
Grøntsagsboller i karrysovs er når det skal gå virkelig hurtigt. Er du træt og sulten, så er denne ret simpelthen fantastisk.
Ingredienser:
Grøntsagsboller fra IKEA
Brune fuldkornsris
Blomkål
Karry
Gurkemeje
Naturli blok (eller anden plantebaseret smør)
Maizena
Bouillon
Frisk spinat
Plantefløde
Fremgangsmåde:
Grøntsagsbollerne er IKKE hjemmelavet, de er på frost, fra IKEA. Jeg har altid en pose eller to af dem i fryseren og bruger dem til alt muligt.
De kan varmes på mange måder, jeg anvender min Airfryer, hvor de på få minutter bliver sprøde og lækre uden fedtstof.
Jeg ville gerne spare lidt på kalorierne og lavede derfor risene med halvdelen blomkål.
Dette gør jeg ved at sætte halvdelen af den ønskede portion ris, brune fuldkornsris, over.
Når de er næsten færdige tilsætter jeg en lige så stor del finthakket rå blomkål og lader det koge færdigt sammen.
Mens grøntsagsboller er i Airfryer eller ovnen og risene koger, er der ro til at lave sovsen.
Start med at svitse karry og gurkemeje i en lille klat “smør”.
Når de syder godt, så tilsæt bouillon.
Jævn en god sjat soyafløde med maizena seperat og tilsæt sovsen under piskning.
Brug bouillon og maizena blandingen til at skabe den tykkelse du bedst kan lide.
Tilsæt frisk hakket spinat når sovsen er færdig, og rør det med rundt i et par minutter.
Done!
Ingen kommentarer endnu