Lækre lette boller og sødt smøre pålæg
Jeg fandt denne spændende mel i Fakta med 15 gram protein pr 100 gram, hvide bønner som mel, det lød lækkert.
Jeg brugte den til boller, jeg knuste lidt hørfrø og chiafrø og tilsatte dejen, ellers lavede jeg den bare med vand og gær og det blev yderst gode madboller. De var tiltænkt aftensmaden og det var de også gode til, men de egnede sig også fint til sødt pålæg.
Jeg har længe ledt efter en Nutella erstatning som er vegansk og smager lækkert, uden held desværre. Mange siger discount udgaverne er veganske, men indtil videre er alle jeg har fundet med skummetmælkspulver. Og Naturli’s kan jeg virkelig ikke lide. Jeg har prøvet med avancerede opskrifter med avocado og alt muligt, og smidt det ud fordi det smagte forfærdeligt.
I dag smed jeg så bare noget sammen, og nej jeg fik ikke det klistrede chokolade træk, men jeg fik en sød pålæg som smagte virkelig godt 🙂 Stadig ikke Nutella dog 😉
Jeg pulverisede 2 håndfulde hasselnødder og smed det i minihakkeren sammen med 2 tsk rå kakao, 3 spk tahin, 1 spk ahornsirup og soyakakao til ønskede konsistens.
Meget nemt må man sige, og vegansk smøre pålæg er så dyrt og ofte tilføjet olier og diverse usunde ting.
Super lækkert til kaffen. Velbekommen
Ingen kommentarer endnu