Mango risotto

Snasket kanelstang

 

Dette er simpelthen den bedste “tag med på arbejde til alle carnisterne” kage

Af flere årsager er denne kage fantastisk til at tage med på kontoret til kage dag.
Det er let at lave den i store mængder, jeg lavede 8 på en hyggelig aften.
Ingen tænker den er vegansk.
Den er så tilpas fyldt med snask af blandingen af både sukker og fedt til at alle kageelskere bliver vilde.
Eneste problem er at dine kollegaer plager livet af dig for at tage kage med hver uge.

Til 2 kager
Ingredienser og fremgang

Dejen:

30 gram plantemargerine (jeg anvender Naturli Blok)
20 gram gær
30 gram rørsukker
100 ml lunkent vand
300 – 400 gram hvedemel

Oplæs gær i lunket vand, mens du smelter margarinen.
Tilsæt margarine og sukker.
Tilsæt mel lidt af gangen indtil delen er blød, men lige nøjagtig ikke klæber.
Til dejen til at hæve i 45 min.

Fyld:

50 gram plantemargerine
100 gram brun farin
2 tsk kanel
1 brev Dr. Oetker kagecreme
2,5 dl. soyadrik

Pisk kagecreme pulveret kraftigt i soyadrikken.
Stil denne på køl i 20 min.
Smelt margarinen og bland denne med farin og kanel.
Bland kagecreme og sukkercreme.

Saml og bag kagen:

Æld dejen grunddigt og saml den i en pølse.
Del pølsen i 2 og gør de næste ting med begge dele..
Rul ud i oval form.
Det tyndeste du kan rulle den ud og stadig samle den op uden den går fra hinanden.
Smør halvdelen af fyldet på, fordel det grundigt helt ud til kanten.
Rul nu kagen på den korte led, så stramt som du kan rulle den.
Snit kagen i riller der går 1/3 ned med cirka 3 cm mellemrum.
Lad kagen efterhæve overdækket mens ovnen varmer op.
Bag i ovnen i 20-30 min på 200 grader.

Pynt:

Pynt giver jo fri leg.
Skal du have kage til skeptiske carnister er det altid godt med noget de kender,
som min version her med en lys glasur,
som er lavet af flormelis og vand.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mango risotto