Græskar suppe
Det blæser og rusker udenfor, det kan høres, det knager i huset…..så suppe skal der til.
Jeg laver mange varianter af græskarsuppe. Den skal være fyldt med smag og duft, og se smuk ud, være blød i strukturen og selvfølgelig dampende varm. Og så skal der være noget at tygge og knas. Når alle disse ting er opfyldt, så er det verdens skønneste suppe…igen. I dag blev den hel perfekt.
Til mig er dette passende til aftensmad, men jeg kan også spise ret meget, andre har nok til to personer.
Ingredienser suppe
1/4 Hokaido græskar
1/4 Butternut squash
1/4 Blomkålshoved
1/4 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
Chili
Gurkemeje
Vand
½ dåse kokosmælk (kan undlades)
Ingredienser knas
½ dåse kikærter
3 spk ristede hampefrø
En håndfuld hakket grønkål
Gurkemeje
Røget paprika
1 tsk olie
Tilberedning
Alle suppe ingredienser skæres ud i tern og fyldes i en gryde.
Vand op til at dække en tredjedel af ingredienserne.
Sæt gryden i kog, skru derefter ned, så det simrer i ½ time.
Hele grydens indhold, inkl vand blendes direkte i gryden med stavblender.
Tilsættes kokosmælk og sættes tilbage på blusset som nu er slukket og kun har eftervarme.
I en frysepose fyldes kikærter, olie, paprika og gurkemeje.
Posen rystes så det fordeles på alle kikærterne.
Kikærter ligges på bagepapir i ovnen på 150 grader til de er gyldne.
Servering
Suppe hældes i skål, tilføjes kikærter og 1 spk hampfrø samt et drys grønkål.
Velbekommen 🙂
Ingen kommentarer endnu