60dage.dk - sundhedskampagne

Vegansk hverdags mad

Jeg ser mange omtaler manglende inspiration, fantasi og tid til vegansk hverdags mad og derfor dette indlæg. For mig er hverdags vegansk mad hverken besværligt eller tidskrævende og ofte heller ikke særlig fantasi fuldt. Det er ikke lige så smukt og Insta agtigt som når jeg laver avancerede retter, men det er ej heller det vigtigste i hverdagen.

Jeg handler ind ugentligt og jeg handler ikke ind efter en madplan, men efter hvad jeg lige tænker jeg har lyst til, samt forskellige råvarer jeg bare altid skal have.

Hvad jeg skal spise beslutter jeg mig først for samme eftermiddag når jeg kommer hjem fra arbejdet. På denne måde får jeg det jeg lige nøjagtig har tid og lyst til den dag. Ofte udspringer det fra en enkelt fødevare. Hvor kødspisere tænker “jeg vil have kylling, hvad kan jeg lave af det”, så tænker jeg fx “jeg kunne godt spise noget fuldkornspasta i dag” og så laver jeg noget med det. Hovedrollen i min mad er jo ikke kødet, hovedrollen er blevet kulhydratet, altså ris, pasta eller kartofler. Jeg laver også mad uden dette, men det er så mest når jeg slet ingen ide har men bare skal spise.

Så hvad har jeg altid som er langtidsholdbart?
(disse ting handles ind i stor stil når der er tilbud)

  • Fuldkornspasta
  • Brune fuldkornsris
  • Havregryn
  • Soyamælk
  • Soyafløde
  • Kokosmælk
  • Chilimayo
  • Barbecuesovs
  • Knækbrød
  • Syltede agurker
  • Gærflager
  • Majsstivelse
  • Kikærtemel
  • Tamari
  • Bønner, linser osv. Altid et stort udvalg, både på dåse og tørrede
  • Frø og kerner af alle slags
  • Nødder, særligt mandler
  • En masse krydderier
  • Kikærter og masser af dem
  • Kakaopulver
  • Citronsaft
  • Grøntsagsbouillon terninger
  • IKEA’s grøntsagsboller på frost
  • Falafler på frost
  • Frosne bananer
  • Frosne hindbær
  • Frosne ærter
  • Frosne edamame bønner

Derudover har jeg altid

  • Champignon
  • Frisk spinat eller frisk grønkål
  • Søde kartofler/kartofler
  • Rødløg
  • Hvidløg
  • Naturli Blok
  • Bananer

Hvad køber jeg så ugentligt?

Foruden at fylde op hvis noget af ovenstående mangler, så købes der ind af lyst.
Så hvis jeg tænker jeg har lyst til burger denne uge, så køber jeg måske nogle boller, lidt agurk og sådan.
Jeg handler altid grøntsager ind, gerne årstidsbestemt, men også meget lyst betonet.
Nogle uger skal der handles ind til frokost på arbejdet, andre ikke.

Her vil jeg samle alle de lette, veganske hverdagsretter.

Opskrifterne er uden mål, med mindre der er en særlig årsag.
Dette er fordi alt laves på slum og ud fra hvad jeg lige har lyst til, så er lysten til champignons er der flere af dem, er lysten mere til bønner er der flere af dem osv.
Jeg kan også finde på at variere indholdet i en ret ud fra om det er en træningsdag, om der skal skrues ned for kalorierne eller hvilke som helst årsager til et ekstra fokus lige den dag.

Veganske hverdagsretter

Spontan lasagne

Makaroni med svampe

Grøntsagsboller i karrysovs

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

60dage.dk - sundhedskampagne