Lækkert mad - burger

Første forsøg som spiredyrker

2018-03-10-18-11-15

Det bliver jo ved at være vinter, så man tør ikke begynde at spire sin urtehave endnu. Så kom jeg til at læse om at spire spire, ja altså dyrke spirer af alle mulige slags. Og da jeg jo spiser salat til frokost hver eneste dag, så ville dette da være en dejlig sund smagsgiver…og så er det bare noget helt særligt at få noget til at gro.
Spirer er fulde af naturlige vitaminer, mineraler, proteiner, antioxidanter og plantefibre. Og så er de fulde af frisk smag på få kalorier.

Jeg købte mig et spirekit hos https://www.friskespirer.dk
Jeg startede med to slags roculaspirer på vat, som var det karse og radisespirer i spireglasset.

Først skal de opblødes i timevis og så “sættes over”. Spireglasset er helt sikkert bedst, desværre kan alle spirer ikke gro i det.
Man skal skylle spirerne hver dag, og det er så let og fint med spireglasset. Spirerne skal stå lyst men ikke i direkte sol og i stuetemperatur, så det står perfekt på køkkenbordet og da der ikke bruges jord, så er det hygiejnisk forsvarligt.

2018-03-10-18-16-38 2018-03-11-10-49-16 2018-03-13-08-44-49 2018-03-17-18-15-15 Disse radise spirer smager fantastisk og der skal kun ganske lidt til for at give en masse smag.

Spirerne på vat var ikke en succes. Der kan også fås spireskåle til sådanne spirer så det køber jeg måske næste gang.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækkert mad - burger